19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Startı Verildi

19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, “Dersim’e, inancına, diline, kültürüne sahip çık” şiarıyla başladı. Gola Çeto’da ziyaretinden sonra Seyit Rıza Meydanı’nda festivalinin stardı verildi. Festivalin açılışına Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu’nun yanı sıra siyasi parti ve kurum temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Alevi dernekleri, ocak pirleri ve anaları, HDP İstanbul Milletveki Dilşat Canbaz, CHP Tuneli Milletvekili  Polat Şaroğlu ve Türkiye ve Avrupa’dan gelen çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış konuşması yapan Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu da şunları söyledi:

“2019 yılında yapılan görüşmeler sonrasında gerek STK’lar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin çalışmasıyla bugün festivalin startını veriyoruz.  Güneşe dönük yüzleri, aydınlığa bakışları ile festival Nupelda ve Ayaz’a atfedildi. Biz yaşamın kutsiyatını savunuyoruz. 1999’dan bu yana festivalde emeği geçen, bugün burada olamayan tüm dostlarımıza selam gönderiyoruz. Bize bıraktığınız bu bayrağı bizler ve çocuklarımız taşımaya devam edecek. Çünkü doğayla insanın buluştuğu bir anlayışın savunucularıyız. Biz tüm insanların eşit olduğuna inanıyoruz. Tüm insanları ayrıştırmadan, yok saymadan bir arada yaşanabilirliği savunuyoruz. 19. Munzur Doğa Festivali’nin bundan sonra da devam edeceği inancı ve umuduyla hepinizi selamlıyorum.”