8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman KAYMAK 8 Mart Dünya Kadınlar  Günü nedeniyle öncelikle sabah saatlerinde kurumları tek tek gezerek kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayıp, çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca Vali Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman KAYMAK'ın eşi Emine KAYMAK hanımefendi tarafından yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Grand Şaroğlu Otel'de düzenlenen kahvaltı programında İlimizdeki Kadınlarla kahvaltıda bir araya gelinerek kadınlara çeşitli hediyler verildi.

Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Osman KAYMAK ve eşi Emine KAYMAK Hanımefendi, sabah saatlerindeki programların ardından Belediyemiz tarafından Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe  katıldı. Programa katılanlar arasında  Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Hasan ÇİÇEK, eşi Songül ÇİÇEK,  Vali Yardımcısı Selami KAYA , Eşi Merve Eda KAYA, İl Emniyet Müdürü Doğu ATEŞ,  Siyasi Parti il başkanları, Sivil Toplum Temsilcileri, Kurum Amirleri ve çok sayıda  kadın da vardı.

Programda konuşma yapan Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Osman KAYMAK, İslam dininin ve Türkiye  Cumhuriyet Devleti'ni kuran  Mustafa Kemal ATATÜRKn kadına büyük önem verdiğine işaret etti. Hükümetin de son yıllarda kadınlar, engelliler, yaşlılar ve gençler için önemli destekler sağlayıp kadınların hayatını kolaylaştırmayı hedeflediğini ifade eden Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Osman KAYMAK, bu şartların daha da iyileştirilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Vali/Belediye Başkan Vekilimiz Osman KAYMAK,  Tunceli 'de insanların terör baskısı nedeniyle gergin yaşadıklarını, bunun ortadan kaldırılması için çalıştıklarını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tunceli'de hanımlar en çok sıkıntıyı, eziyeti çeken insanlar, acıyı en çok yaşayan ve tadan insanlar. Bu hassasiyetleriyle kadınlarımız toplumun barışına, kardeşliğine öncülük yapsın. Evlat acısını en iyi çeken, en çok duyan onlar. O anlamda da  Tunceli 'de, ülkemizde barışın gerçek manada kalıcı olması konusunda onların yardımlarına ihtiyacımız var. Amacımız gerçek manada Tunceli 'de barışı sağlamak ve insanlara mutlu gelecek hazırlamak. Çocuklarınız  Tunceli 'de huzurla yaşasınlar. Onların geleceği için gece gündüz çalışıyoruz."

Barışın, kardeşliğin, kalkınmanın en büyük destekçisinin huzur ortamı olduğunu vurgulayan Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Osman KAYMAK, şunları kaydetti:

"Zaman zaman dışarıdaki Tuncelililer ve iş adamlarıyla bir araya geliyorum. Tunceli  halkı gerçekten  Tunceli 'yi çok seviyor, yani sizin tabirinizle Dersimliler, Dersim 'i çok seviyorlar. Ama buraya gelemiyorlar. Kendi vatandaşımız  Tunceli'ye gelemiyorsa dışarıdaki bir müteşebbisi getirme konusunda zorlanıyoruz. Biz de barışın kalıcı olması konusunda yoğun mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin baskısını kaldırdığımızda  Tunceli  çok güzel günler görecek." Dedi.

Munzur Üniversitesinden öğretim görevlilerinin  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin sunumlar yaptığı etkinlikte, şiir dinletisinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadın Korosu' nca müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Yılın en başarılı girişimci kadınlarına ödüller de verilen etkinlikte  "Doğum-Düğün-Ölüm" adlı tiyatro gösterisi yapıldıktan sonra etkinlik sona  erdi.