8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Vali/ Belediye Başkan V. Osman KAYMAK, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali/Belediye Başkan Vekilimiz yayınladığı mesajında şunları söyledi:

"Toplumumuzda, aile ocağının temel taşı durumundaki kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamımızdaki yerinin anlatılması ve onların karşılaştıkları sorunların doğru olarak tespit edilerek, bu sorunlara çözüm üretilmesi için, gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, 8 Mart tarihi "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlanmaktadır.

Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın erkek herkesin sorumluluğudur.

"Dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" diyen büyük önderimiz ATATÜRK, dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce, Türk kadınına, seçme ve seçilme hakkını, 05 Aralık 1934 tarihinde yasal düzenleme ile vererek, Türk kadınını, dünya kadınlarının önüne geçirmiştir.

Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, özünde milletimizin tüm fertleri için büyük bir ümit kaynağıdır. Çünkü toplumsal huzur bir annenin, bir eşin kalbindeki huzurla yakın alakalıdır ve kadınların nail olduğu haklarla birlikte demokrasimiz güçlenerek daha sağlıklı işler hale gelecektir.

İlimizde de, kadınların gerek kamu gerekse özelde çalışarak, emekleriyle üretime katılmaları memnuniyet vericidir. Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü  kutluyor, sağlık, mutlu ve huzur dolu günler diliyorum.”