a
0(428) 212 13 27
Çağrı Merkezi
Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Ana Akımlaştırma Projesi, Belediyemiz Ev Sahipliğinde Tamamlandı


Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenen Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Ana Akımlaştırma Projesi, Dersim Belediyesi ve I4D ortaklığında 14-15 Nisan günlerinde gerçekleştirildi.


14 Nisan Cuma günü yapılan açılış etkinliği Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu ve I4D adına Doğan Çelik’in açılış konuşması yapmasıyla başladı.

Projeyi kabul eden Hollanda Büyükelçiliğine teşekkür eden Başkan Maçoğlu, “Projemizin programına göre iklim krizi, biyoçeşitlilik, toplumsal cinsiyet ve dayanışmayı güçlendirme başlıklarında 4 atölye gerçekleştirilecek. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz projenin yarın iklim krizi başlıklı atölyesini yapacağız. Öyle ki dünyanın kaynakları tükenmek üzere. Özel mülkiyet sistemine dayanan ve sermayenin kâr amacı dışında hiçbir konuyu önemsemeyen kapitalizm, bu sorunun esas kaynağıdır. Her şeyi tüketmemizi söyleyen kapitalizm bugün canlılığı tüketmek üzere. Çeşitli türlerin nesli tükeniyor. Su kıtlığı gittikçe artıyor. Tüm bunlarla birlikte doğal olan olmayan afetlerde mücadele ediyoruz. Yarın tam da bunu yaşadığımız ekolojik krizi ve afetleri tartışmaya açıyor. Yarın yapılacak atölye tartışmalarının sonucunda biz yerel yönetim olarak önümüze hedefler koyacağız" dedi.


15 Nisan Cumartesi günü ise Yerelde Ekolojik Krizle Mücadele atölyesi yapıldı. Bu kapsamda, Prof. Dr. Doğanay Tolunay Sürdürülebilir Kalkınma ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Doğrultusuna Yerelde İklim ve Biyoçeşitlilik, Naz Baykan İklim Krizi: Bizi Neler Bekliyor?, Doç. Dr. Örgen Uğurlu İklim Değişikliğine ve Doğal Afetlere Dirençli Kentler, Dr. İsmail Talih Güven Kentleşme ve Afetler başlıklı konuşmalar yapıldı.
Uzman konuşmalarının ardından masa toplantılarına geçildi. Yerelde Azaltım Stratejileri: Atık Yönetimi, Enerjinin ve Doğal Kaynakların Sürdürülebilirliği başlığında MMO Kent Komisyonu üyesi Levent Büyükbozkırlı moderatörlüğünde, İklim Değişikliğine ve Doğal Afetlere Karşı Tunceli’nin Kentsel Direncini Artırmak başlığında Dr. Öğr. Üyesi Barış Gence Baykan’ın moderatörlüğünde, Ekolojik Krize İlişkin Dayanışma Ağları Yaratma, Eğitim ve Yurttaş Katılımı başlığında Yurttaşlık Derneği’nden Emel Kurma’nın moderatörlüğünde, Yerelde Ekoloji Finansmanı, Yeşil Dönüşüm ve Politik Ekoloji başlığında Prof. Dr. Fuat Ercan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan yerel yönetim emekçisi arkadaşlarımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü temsilcisine, MUDAK’a, Eğitim Sen İl Yönetimine, Dersim Kültür ve Doğa Derneği’ne, Dersim Sanayi ve Ticaret Odası’na, KAMER’e, Tunceli Barosu’na, Ovacık Doğal Kooperatifi’ne, ilçe belediyelerinden katılım sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.